Sriosyon
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sriosyon

Sriosyon, En yeni paylaşım forumunuz...
 
AnasayfaKapıLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

ergenekon savcısının karanlık 4 yılı

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
Yazar Mesaj
MeLiH-iN
GOD MODE!!!
MeLiH-iN

Erkek
Yaş : 31 Kayıt tarihi : 10/09/08 Mesaj Sayısı : 316 Nerden :

ergenekon savcısının karanlık 4 yılı Vide
MesajKonu: ergenekon savcısının karanlık 4 yılı   ergenekon savcısının karanlık 4 yılı Icon_minitimeÇarş. Ekim 08, 2008 4:38 pm

Savcının 'karanlık' 4 yılı

Zekeriya Öz'ün meslek yaşamının ilk 4 yılının gizlendiği, göreve Mutki'de değil Çine'de başladığı, burada haraç almaktan, vakıf paralarını zimmete geçirmeye kadar birçok skandala adının karıştığı öne sürüldü

İstanbul Haber Servisi - Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün meslek yaşamının 4 yılının saklandığı ortaya çıktı. AKP yanlısı medya tarafından ilk görev yerinin Bitlis'e bağlı Mutki olduğu yazılan savcı Öz'ün ilk görev yerinin Aydın'a bağlı Çine ilçesi olduğu, burada haraç almaktan, vakıf paralarını zimmete geçirme ve yasadışı ticaret yapma usulsüzlüklerinin de aralarında bulunduğu birçok skandala karıştığı öne sürüldü.

İşçi Partisi'nin (İP) yayın organı Aydınlık dergisi son sayısında Ergenekon savcısı Öz'e ilişkin yeni iddialar ortaya attı. Öz'ün ilk görev yerinin Çine olduğu belirlendi. Çine'de yurttaşların, Öz'ün eşinin "kara çarşaflı" olduğu, evine gelen konuklarında "harem-selamlık" konuk edildiği iddia edildi. Yurttaşların tepkisi üzerine kara çarşaf yerine eşine türban ve pardösü giydirdiği öne sürülen Savcı Öz'ün adının karıştığı skandallar bununla da sınırlı değil. 1995'te Çine Adliyesi'nde adli sicil kaydı paralarının aktarıldığı Adaleti Güçlendirme Vakfı'nda toplanan paraları, dönemin kıdemli savcısı Ayhan Uğurdan'a "bölüşmeyi" teklif ettiği de ortaya çıktı. Uğurdan'ın, teklifi reddederek Öz'ü Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na şikâyet ettiği, Öz ile Uğurdan'ın soruşturma geçirmesine neden olan olayın sonunda, vakıf paralarını zimmete geçirmek isteyen savcı Öz'ün, Mutki'ye sürgün edildiği, skandalı ortaya çıkaran savcı Uğurdan'ın ise haksızlığa dayanamayarak görevinden istifa ettiği belirlendi.

İşadamından haraç istedi...

Sürgün cezası alana dek, Öz yeni skandallarla Çine'yi sarsmaya devam etti. 1998'de, Çine'de vergi rekortmeni işadamı Mehmet Ocak'tan haraç isteyen Öz, işadamı Ocak tarafından silah zoruyla rehin alındı. Çine girişindeki Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Kıraathanesi önünden geçen Öz, Ocak tarafından silah zoruyla kıraathaneye sokuldu. Yirmi kadar polis kıraathanenin etrafını çevirerek işadamı Ocak'ı savcıyı bırakması için ikna etmeye çalıştı. Dönemin Kaymakamı, savcısı ve komiseri araya girerek Ocak'ı sakinleştirerek Öz'ü iki buçuk saat rehin kaldıktan sonra kurtardı. Ertesi gün hiçbir basın yayın organında bu haber yer almadı. Ocak'ın savcıyı neden rehin aldığı ise çok geçmeden anlaşıldı. Öz, hem Ocak'tan haraç istiyor hem de arabasının benzinini Ocak'ın benzin istasyonundan ücret ödemeden alıyordu. Öz, savcılık görevini yaparken yasal olmadığı halde ticaretle de uğraştı. Merkezi Çine'de bulunan "İstanbullular Nakliyat" isimli bir firma ile oto alım satım işleriyle uğraştı

Fethullahçı medya sakladı...

Fethullahçı medya, meslek yaşamının ilk dört yılında skandallara adı karışan Öz'ün tayin yoluyla göreve başladığı ilk yeri Mutki olarak göstermeye çalıştı. Öz'ün Mutki'ye Çine'den gittiği, 2 Temmuz 1998 tarihli 23390 sayılı Resim Gazete'de yer aldı. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanlığı'nın atama kararlarının 5. sayfasında iddiaları doğrulayan "Mutki Cumhuriyet Savcılığı'na, Çine Cumhuriyet Savcısı 35837 Zekeriya Öz" yazısı dikkat çekiyor.

Aydınlık dergisi, 28 Temmuz'da Adalet Bakanlığı'na Öz'ün "Hangi tarihte, nerede göreve başladığını ve nerelerde görev yaptığını" sormasına karşın, Adalet Bakanlığı "kamusal gizlilik ve kişisel gizlilik" gerekçesiyle sorulara yanıt vermedi. Dergi, Çine'deki yurttaşlarla savcı Öz'ün adının karıştığı olaylara ilişkin yaptıkları ropörtajlara da yer verdi. Ropörtajlarda da Öz için "Doğru adam değildir", "Paraya zaafı vardır", "Para, savcı Öz'ün her şeyidir" ifadelerinin yer alması dikkat çekiyor.

Dergi, haberinde Öz'ün teyzesinin oğlu Seyfullah Vatansever ile yapılan ropörtaja da yer verdi. Vatansever'in Öz hakkında söyledikleri dikkat çekici: "****** ve Cumhuriyet düşmanıdır. ****** adını ağzına almaz, 'beton Kemal' ifadesini kullanırdı. Savcı olduğunu duyunca çok şaşırdım. Hâlâ da şaşkınım..."

Barodan atıldı...

Öz, eğitiminin ardından, Bursa Barosu'na kaydoldu. Stajını avukat Mustafa Noyan'ın yanında yaptı. Bursa Barosu'na giriş tarihi 18 Şubat 1993. Barodan kaydı 4 yıl sonra 18 Aralık 1997'de silindi. Bursa Barosu'nun eski başkanı Yahya Şimşek'e dayandırılan bilgiye göre, barodan aidatlarını ödemediği gerekçesiyle atıldı. 1994'te savcılığa başlayan Öz'ün, barodaki kaydı 1997'de siliniyor. Yani Öz, üç yıl boyunca hem savcı hem de avukat olarak kayıtlarda yer alıyor.



(alıntı))
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.nalproje.tr.gg , http://zupiks.4forum.biz/forum.htm

ergenekon savcısının karanlık 4 yılı

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Sriosyon :: -Güncel- -